Pracujete s hořlavými materiály? Nezapomeňte na zabezpečovací systémy

Vydáno: 3. 2. 2023

Klientům, kteří zpracovávají potencionálně nebezpečné materiály v TOP security doporučujeme instalovat spolehlivé bezpečnostní systémy, které ochrání jak majetek, tak lidské životy. Mezi takové bezpečnostní systémy patří hlavně elektrická požární signalizace.

Nepodceňujte rizika požáru nebo výbuchu

Všude tam, kde dochází ke zpracování dřeva, hrozí riziko požáru nebo výbuchu. Dřevěný prach, který při zpracování dřeva vzniká jako odpadní materiál, je velmi nebezpečný. Pokud se zvířený dřevěný prach dostane do kontaktu s inicializačním zdroj může dojít k výbuchu.

Dalším nebezpečím mohou být zařízení, která se při zpracování dřeva, fošen i menších dřevěných výrobků používají jako jsou odsávací systémy prachu nebo dopravníkové systémy. Usazený prach, který je vystaven působení tepla (například u topných nebo elektrických zaření), se může také vznítit a způsobit požár.

EPS pomůže předejít obrovským škodám

Díky sledování posledních trendů, výzkumů a inovací v TOP security víme jak a proč využívat nejmodernější bezpečnostní systémy. Tyto systémy jsou přímo určeny k tomu, aby správně a rychle vyhodnocovala rizika a v případě nebezpečí dokázala včas spustit poplach.

Doporučená ochrana proti požáru

Elektronické požární systémy je vhodné doplnit chytrými kamerovými systémy i drony, což dohromady vytvoří perfektní způsob, jak riziko požáru předpovědět ještě předtím, než nastane a podat tak včasnou informaci na určená místa.

EPS - Elektrická požární signalizace

Výkonná elektrická požární signalizace (EPS) je základní prvek pro zabezpečení nejen průmyslových objektů, kde dochází ke zpracování hořlavých materiálů. V TOP security si zakládáme na práci s těmi nejkvalitnějšími výrobky a mezi ně rozhodně patří EPS Lites. Nespornou výhodou je, že společnost Lites Liberec je českou firmou a své systémy nejen vyrábí, ale také testuje a vždy má k dispozici potřebné náhradní díly. Díky tomu vzniká vysoce spolehlivá elektronická signalizace, která se dá instalovat i na původní kabeláž. Naši technici zvládnou jak montáž, tak i servis a revize EPS.

Elektronické požární zabezpečení na míru

Hledáte efektivní řešení ochrany před požárem nebo si nejste jistí vaším stávajícím řešením? Neváhejte nás kontaktovat, rádi vám připravíme takový projekt ochrany, který bude přesně na míru vašim potřebám.

Galerie

Pracujete s hořlavými materiály? Nezapomeňte na zabezpečovací sy